2% PENTRU MEDIU

CU BANII DIN IMPOZITUL TĂU STATUL FACE CE VREA EL

… DAR CU 2% FACI CE VREI TU!

 

CE ESTE „SISTEMUL 2 %”?   

Fiecare cetățean care câștigă un venit plătește statului un impozit. Probabil că te-ai gândit de multe ori că banii pe care ți-i ia statul prin impozite (și nu sunt bani puțini!) nu sunt administrați cum trebuie. Și ai dreptate! Chiar și statul a recunoscut acest lucru.

Pentru a ne conforma cu legislația UE a fost  inclus în Codul Fiscal o prevedere numită “2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, către o entitate nonprofit (organizație non-guvernamentală –ONG,  Asociație sau Fundație). Procedura este enunțată în art. 57 și 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal și este detaliată în Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 185/15.02.2007.

Pentru prima dată cetățeanul ARE POSIBILITATEA DE A  DICTA  STATULUI CE SĂ FACĂ CU BANII SĂI, sau măcar cu 2% din aceștia. Cetățeanul poate dispune  modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său.

NU PLĂTEȘTI MAI MULT, din toții banii pe care statul ți-i ia prin impozit, statul este obligat DE TINE  să dea 2%, cui vrei tu. Dacă nu vrei să-i dai, cei 2% rămân la tot la stat… să facă cele mai scumpe autostrăzi din Europa sau campanii electorale pe bani publici.

TU ALEGI UNDE MERG BANII TĂI!

CUM PROCEDEZI?

Dacă te-ai hotărât să alegi ca 2% din impozitul pe venitul tău în anul 2009 să fie redirecționat către Asociația Biounivers, reține datele de identificare:

Denumire entitate non-profit: Asociatia Biounivers

Cod de identificare fiscala al entitatii non-profit: 25488269

Cont bancar IBAN: RO15RNCB0014109125260001

 

a. Dacă anul trecut ai avut venituri DOAR DIN SALARIU: (click aici)

b. Dacă anul trecut ai avut venituri DIN ALTE SURSE sau NUMAI VENITURI DIN ALTE SURSE (activități independente – medici, avocați, alte persoane fizice autorizate, cedarea folosinței bunurilor, etc): (click aici)

Asta-i tot!

De-acum poți să ai satisfacția că ai obligat statul să facă ce vrei tu cu banii tăi

Noi îți mulțumim pentru contribuția ta și te asigurăm că banii tăi îi vom folosi pentru protecția mediului și conservarea biodiversității.

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE:

  • Asociația Biounivers, tel. 0258/768274, mobil: 0742701439, fax 0358/815630

e-mail biounivers2009@gmail.com

 

Dacă deja ai redirecționat 2% din impozitul pe venitul tău din anul 2009 către altă organizație non-profit, apreciem faptul că nu lași statul să facă ce vrea cu banii munciți de tine. Poate că la anul ne vei alege pe noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: